4 bitar torskfilé à 150 g
4 msk tomatpesto
Tomatpesto: 50 g soltorkade tomater
1 st vitlöksklyfta, skalad 1/2 dl olivolja 10
1/2 dl solrosolja
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl färskriven parmesan eller annan lagrad ost t ex Västerbotten
Basilikasås:
2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 dl grädde
1 msk maizenaredning för ljusa såser
1 kruka basilika
1/2 msk vitvinsvinäger salt
peppar
risotto och sallad till servering
Gör så här
Tomatpesto:
Mixa alla ingredienser utom osten till en grynig massa i matberedare. Rör sist i osten.
Lägg torskfiléerna på ett lätt smort ugnssäkert fat. Klicka på tomatpesto. Tillaga i 175°C, ca 10 min.
Basilikasås: Koka upp buljong och grädde. Red med maizenaredningen. Mixa såsen med basilika och vinäger. Smaka av med salt och peppar.Servera den tomatbakade torsken med basilikasåsen, risotto och en fräsch sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar