söndag 5 juli 2015

Calles räkmousse

  En ljuvligt god mousse att bjuda som förrätt eller varför inte som överraskning efter bion eller teatern. Moussen går utmärkt att göra dagen innan den ska ätas.

 Det här behövs för ca 6 port:
1 kg räkor som skalas
2 dl vispgrädde
1 dl majonnäs, gärna lätt
1 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1 knivsudd kajennpeppar
1 krm vitpeppar
1/2?1 dl klippt dill
5 blad gelatin blötlagda i kallt vatten

 Garnering:
sallad
citron
gräslök

Gör så här:
1. Hacka räkorna men spara ca 25 st till garnering. Vispa grädden och blanda den med majonnäs, tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt räkhacket och dillen.
2. Krama ur gelatinet och smält bladen på svag värme under omrörning. Rör ner lösningen i blandningen. Häll upp den i en avlång vattensköljd form, som rymmer ca 1 1/2 l. Ställ den kallt att stelna i minst 6 timmar. 3. Stjälp upp moussen och garnera. Sprödvärmd baugette är gott till

. Tips! Doppa formen med mousse snabbt i hett vatten, så går den lättare att stjälpa upp. Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar